Vi utvecklar framtidens
trådlösa elektronik.

Om oss

ShortLink är ett kompetenscenter med fokus på utveckling av strömsnål elektronik för trådlös kommunikation och portabla produkter. På uppdrag av våra kunder, och med över 20 års erfarenhet, tar vi fram de mest optimala lösningarna för varje enskilt uppdrag.

ShortLink-gruppen består av två systerbolag – ShortLink AB som fokuserar på R&D respektive ShortLink Compliance AB som ägnar sig åt provningsverksamhet i eget Testcenter.

Morgondagens elektronik – redan idag.

Vår främsta uppgift är att förse våra kunder med konkurrenskraftiga och nydanande elektroniklösningar. Mycket av det vi arbetar med har inte gjorts tidigare och vi ställs därför ständigt inför nya utmaningar och problem inom elektronikområdet – och det är det som är vår drivkraft. I uppdrag som dessa har vi stor nytta av vår samlade erfarenhet och kunskap – som vi vågar påstå är unik. Detta tillsammans med vår förmåga att hitta innovativa lösningar där andra går bet är också orsaken till att vi stolt kan hävda att vi utvecklar morgondagens elektronik, redan idag.

Genom vårt Testcenter, ShortLink Compliance, kan vi också erbjuda såväl EMC- som radioprovning. Vår speciella styrka är att snabbt och effektivt kunna felsöka och hitta åtgärder, så att våra kunder ska komma hem med en lösning, inte med ett problem. Genom våra rötter inom trådlös kommunikation har vi anpassat vårt Testcenter för de speciella krav som ställs för utveckling och mätning av komplexa radiosystem och små inbyggda antenner.

Vi har en gedigen kompetens kring certifieringskrav och regulatoriska frågor, så att vi kan vara en trygg partner genom hela utvecklingen och provningsprocessen fram till certifiering och produktlansering.

Kort historik

Shortlinks historia tog fart i mitten av 90-talet när vi som relativt nystartat teknikkonsultföretag presenterade vårt eget koncept för strömsnål trådlös kommunikation för telekomföretaget Ericsson. Detta resulterade i det första trådlösa headsetet för mobiltelefoner. Vår långt framskridna lågeffektsteknologi var lösningen som gjorde det möjligt. En av grundstenarna för att förverkliga vad som senare skulle bli Bluetooth.

Headset

Sedan dess har vår passion för att utveckla trådlösa och portabla elektroniklösningar utvecklats. Och idag hjälper vi våra kunder att sätta nya innovativa produkter på marknaden.

Med stort engagemang och gedigen ingenjörskunskap kan vi ta hand om hela projektet åt er, från en första produktidé hela vägen till marknadstillträde och serieproduktion. Välkommen att kontakta oss – vi ser fram emot att ta oss an dina utmaningar!

Med över 20 års erfarenhet är vi en trygg och pålitlig partner i den trådlösa världen. Vårt huvudkontor och R&D-avdelning finns i Karlstad, och vårt Testcenter, Shortlink Compliance finns nästgårds i Säffle.

Certifierade enligt ISO 9001:2015

För oss är kvalitet i varje detalj en självklarhet. Och naturligtvis är vi ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015.

ISO9001 Certifikat Shortlink

Välkommen att kontakta oss:

Shortlink AB
Hamntorget 1, 2 tr.
SE-652 26 Karlstad Sweden

Tel: +46 (0)54-240 200

info@shortlink.se

Alla kontaktpersoner