Hörselkåpor med medhörning för vardag och extrema situationer

Utmaning

Hörselskydd är ett självklart arbetsskydd på många arbetsplatser, men nackdelen är att de gör vardagen lite krångligare. Varje gång någon ska prata med dig måste de tas av och i vissa situationer kan du missa viktig information, till och med varningar. Därför är medhörning i hörselkåporna ett önskemål från många och vårt uppdrag var att ta fram elektronik som tillåter medhörning utan att användaren riskerar hörselskador på grund av buller och höga impulsljud.

Lösningen

Än en gång kom vår spetskompetens inom system- och ASIC-konstruktion till användning. Vi utvecklade en ASIC-medhörningskrets som effektivt dämpar skadliga ljud, samtidigt som den ger ett brusfritt, tydligt och behagligt ljud utan irriterande störningar och hackande. Strömförbrukningen är också viktig och kretsen drar mycket lite ström i vila och aktivt läge – batteritiden är flera år. ASIC-kretsen styr dämpning och förstärkning av ljud, plus drivsteg för högtalarna i kåporna. Kretsen har även en inbyggd mikroprocessor som kan ges olika funktioner och som gör den användbar i flera olika produkter.

Resultat

Vi har utvecklat en ASIC-plattform för produkter som kräver medhörning i hög kvalitet och prestanda. Hörselskydden som utrustats med kretsen är idag ledande på marknaden och mycket uppskattade för sin långa batteritid och välbalanserade ljudbild som underlättar arbetet.

Aktuella kompetenser: systemarkitektur och ASIC utveckling.

Välkommen att kontakta oss:

Shortlink AB
Hamntorget 1, 2 tr.
SE-652 26 Karlstad Sweden

Tel: +46 (0)54-240 200

info@shortlink.se

Alla kontaktpersoner