Svetsvisiret som automatiskt bländar ner för maximalt skydd och visibiltet

Svetsvisir

Utmaning

När du svetsar är det mycket viktigt med ett bra skyddsvisir som skyddar ögonen från det skadliga ljus som genereras av svetslågan. Idag finns elektroniska skydd som med hjälp av flytande kristaller kan blända ner och skydda ögonen, samtidigt som du ser så mycket som möjligt för att öka effektiviteten och minimera risken för skador. För att styra kristallernas rörelser krävs elektronik och vårt uppdrag var att ta fram en extremt strömsnål och kompakt styrkrets. Utmaningen var att kombinera snabb och exakt styrning av visiret under produktens livslängd utan batteribyte. Dessutom ska den fungera i mycket tuffa miljöer och hårdhänt hantering, år efter år.

Lösningen

Kravet på en kompakt styrkrets med extremt låg strömförbrukning och låg tillverkningskostnad ledde oss snabbt fram till en kundspecifik, specialiserad ASIC-lösning. Här ligger en av våra kärnkompetenser och vi har utvecklat en ASIC-krets som uppfyller alla krav på funktion och prestanda. Mätning och verifiering har utförts av vårt Testcenter.

Resultat

Skyddsvisiret är idag en högvolymprodukt och marknadsledande i premiumsegmentet. Den uppfyller kundens krav och underlättar arbetet för hundratusentals svetsare varje dag.

Aktuella kompetenser: ASIC utveckling och konstruktion. Testcenter: funktions- och miljöprovning.

Välkommen att kontakta oss:

Shortlink AB
Hamntorget 1, 2 tr.
SE-652 26 Karlstad Sweden

Tel: +46 (0)54-240 200

info@shortlink.se

Alla kontaktpersoner